Hoppa till sidans innehåll

SM Umeå


I samband med SM-veckan i Umeå genomfördes årets SM för seniorer och juniorer i sportskytte luftgevär.


Ludvika Skytteförening hade lassat minibussen full med juniorer som har specialidrott Skytte på gymnasiet VBU tillsammans med instruktören Roger Hansson och grenledaren Stefan Bengtsson. Juniorerna blev slutligen fem st efter att en fått förhinder p.g.a sjukdom. Ludvika representerades av sex skyttar då Roger tävlar för sin moderklubb Mönsterås i sportskytte.


Största framgången blev föreningens damjuniorlag (bifogas bild från pallen med Ludvika till vänster med fr.v Beatrice, Elin och Maria) som knep bronset i den tuffa konkurrensen bland damjuniorerna.

Laget bestod av Elin Andersson 404,8 poäng, Beatrice Edberg 400,6 poäng och Maria Bengtsson 394,3 poäng,  total slutpoäng 1.199,7 poäng. Guldet till Ramselefors med 1.214 poäng och silvret till Gullabo med 1.209,8 poäng. Individuellt kom Elin på11:e plats och var endast 0,9 poäng från sista finalplatsen. Elin har haft lite oflyt i de stora tävlingarna på slutet i Fredriksstad Open i Norge där hon var en poäng från final, i Swedish Cup där Elin första dagen var 0,6 poäng från final och tredje dagen var 0,3 poäng från final mot nordiska damjunioreliten.
Elin bättrade andra dagen på sitt resultat med två poäng till 406,8 poäng i
damklassen och laget fick 1.201,3 poäng vilket gav en åttondeplats. Elin slog
även klubbrekord med 412,3 poäng vid tävling i Solna i december, ett resultat
som endast en i damklassen matchade vid SM-tävlingarna.

I herrjuniortävlingen var det endast två lag anmälda och där Ludvikas lag vart decimerat p.g.a sjukdom vilket gav en andraplats och ett silver till Erik Danielsson och Emil Hägglund.


Framgångar individuellt till Dalarna vart det genom Erika Daniels, Malung som kom tvåa i damjuniorfinalen och Christoffer Efraimsson, Malung som kom 4:a i herrjuniorfinalen.

Prispallen damjuniorer lag Ludvika trea
Resultat JSM Umeå 2014-01-18
Resultat SM Umeå 2014-01-19 

 

 

SISU_Webb_IF_190X190_samverkan

Postadress:
Ludvika SkF - Skyttesport
Stefan Bengtsson, Violstigen 3 E
77143 Ludvika

Kontakt:
Tel: 024010047
E-post: stefan.bengtss@telia...

Se all info